HEMINGVEJ STARAC I MORE PDF

0 Comments

: Starac i more () by Ernest Hemingvej and a great selection of similar New, Used and Collectible Books available now at great . Ernest Hemingvej – Starac i more. likes. Book. Ernest Hemingvej – Starac i more. Book. people like this topic. Want to like this Page? Sign up for. Posts about Ernest Hemingvej Starac i more written by Danijela WorldGlimpses.

Author: Brashura Mur
Country: Libya
Language: English (Spanish)
Genre: Science
Published (Last): 3 January 2014
Pages: 260
PDF File Size: 8.69 Mb
ePub File Size: 10.59 Mb
ISBN: 518-4-37465-931-9
Downloads: 25130
Price: Free* [*Free Regsitration Required]
Uploader: Mauzuru

Ona je moj imetak.

Ali, bilo je to mjesto gdje moree nalazi mozak, i starac je tu pogodio. Ja sam pojeo cijelog tunja. Konopac je samo lako ozlijedio ruku. Dok je velika mrtva riba, srebrnasta i nepokretna, plovila na talasima, starac je zario lice u ruke i 82 rekao: Dobro bi bilo da imam soli.

Ptica odletje kad kanap zadrhta a starac nije vidio kad je uzletjela. Hetijevo pivo, i moram mu vratiti bocu. Vidio je hemibgvej njegovo svjetlucanje dok je tonuo. Povjetarac je duvao ravnomjerao. Sutra je osamdeset peti dan. Oblaci su se gomilali pod pritiskom pasata i on ispred sebe vidje jato divljih plovki koje su se ocrtavale na nebu iznad vode.

  ABECEDA REZIDBE A4 PDF

Ernest Hemingvej – Starac i more

Nije sigurno da sam ih ubio. Nije htio da gleda svoju ribu. Morski pas se nije pojavio iznebuha. We are a non-profit group that run this website to share documents. Sad ti se sve zbrkalo u glavi, pomisli. Da mi pomogne i da sve ovo vidi.

Zatim se nasloni na pramac da bi se odmorio. Pored toga, smatram to za grijeh. Mora da tegli dok ne umre.

Sjedi ti tu na suncu pored vatre. Sada je bio spreman. Jesi li se mnogo napatio? Starac je pio kafu polako. Ali sam ubio ribu koja je staeac sestra i sad moram da obavim ropski posao. Glupo je ne nadati se.

Riba je plivala mirno i oni su plovili tihom vodom. We need your help!

Kakav li je bol petne kosti, upita samog sebe. Ne, svakako da nisu. Htio bih da znam kako boli petna kost, pomisli on. On baci pogled po moru i osjeti kako je sada sam. I krevet, pomisli on. Izlazila je beskrajna i voda se slivala niz njene bokove. Za njega ti treba dva i po dolara.

  DISGAEA DS STRATEGY GUIDE PDF

Ko bi nam pozajmio? A i onako za sve to nemam razumijevanja.

Starac i more – Ernest Hemingvej – Google Books

Zatim se osjeti opet lak trzaj. Naginjala se na stranu, pa se opet uspravljala. Please help us to share our service with your friends. We need your help to maintenance this staarac. Bilo mu je jasno da je riba skrenula sa sjevera ka istoku.

Ali, ona se nije otvarala.